print

ضرورت پاسخ رئیس جمهور و وزیر امور خارجه به درخواست ۲۰۰۰ استاد دانشگاه مبنی‌بر لزوم دوری از اروپا و آمریکا به‌عنوان پیشران توسعه و پیشرفت ملّی و ضرورت روایت‌گری پیامدهای خسارت‌بار اعتماد به آمریکا و اروپا برای ملّت شریف ایران

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، استادان بسیجی دانشگاه‌های آزاد اسلامی در پایان اجلاس سه روزه و پس از برگزاری کمیسیون های تخصصی با حضور کارگزاران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و استادان برجسته دانشگاه، با صدور بیانیه ای ضمن ارائه برخی راهکارها و اولویت ها در حوزه های علم و پژوهش، معنويت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و عزّت ملی و سبک زندگی بر ضرورت پاسخگویی دولت به نامه 2000 استاد دانشگاه مبنی‌بر لزوم دوری از اروپا و آمریکا به‌عنوان پیشران توسعه و پیشرفت ملّی و ضرورت روایت‌گری پیامدهای خسارت‌بار اعتماد به آمریکا و اروپا برای ملّت شریف ایران تأکید کردند.

 

متن بیانیه بدین شرح است:

 

بسم الله الرحمن الرحيم

 

أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ؛ تُؤْتِي أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا ۗ وَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ   (ابراهيم / 24 و 25)

 

در آغاز راه گام دوم انقلاب اسلامي ملّت ايران، بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی بر خود واجب می داند گامی عملی در جهت روشن تر شدن مسیر پیش رو بردارد.

 

بررسی فضای کنونی کشور و جامعه جهانی حاکی از رشد و بلوغ نظام مقدس جمهوری اسلامی در طلیعه دهه پنجم خود است.

 

 در حالی که نظام مقدس جمهوری اسلامی نفوذ معنوی خویش را از شمال هندوستان تا دریای مدیترانه گسترش داده است، متاسفانه هنوز هم هستند افرادی که با تعاریف اشتباه خود از عزّت ملّی، استقلال کشور و درس نگرفتن از تجربه یک قرن اخیر کشور، در مواجهه با دشمنان قسم خورده ایران عزیز؛ چشم امید خود را به کشورهایی بسته اند که هر نوع قدرت، عظمت و تعالی مسلمین را در تضاد با اهداف خويش می دانند. تجربه تلخ دیپلماسی خارجی کشور طی سالهای اخیر در اعتماد به شیطان بزرگ، درسی بزرگ فراروی ملّت شریف ایران قرار داده است. مدیرانی که بی توجه به ظرفیت‌های نامحدود کشور، تنها راه را توجه به کشورهای غربی و خام فروشی نفت و منابع، دانسته و می دانند و حتی اکنون که غرب تمامی تعهدات خود را یکطرفه نقض کرده است، باز هم امیدوار به قول و قرارهای آنها هستند و در واقع انقلاب اسلامی را به گروگان نفت درآورده اند.

 

این در حالی است که در پی درخواست جنبش استادی کشور از رئیس محترم جمهور و وزیر محترم امور خارجه مبنی بر لزوم دوری از اروپا و آمریکا به عنوان پیشران توسعه و پیشرفت ملّی و ضرورت روایت گری پیامدهای خسارت بار اعتماد به آمریکا و اروپا برای به ملت شریف ایران، که به امضای دو هزار نفر از اساتید دانشگاههای کشور رسیده است، تاکنون مسئولان ارشد کشور به خصوص وزارت امور خارجه پاسخی نداده اند.

 

از طرفی در دیگر ساختارهای نظام که در اختیار نیروهای انقلابی است، پرسرعت و بانشاط در حال حرکت به سمت اهداف انقلاب هستيم، آغاز مبارزه بی امان دستگاه قضا با فساد، خبرهای امیدوار کننده و اقدامات مثبت در نهادهای انقلابی چون کمیته امداد و بنیاد مستضعفان، تغییر رویکرد در نهادهایی چون آستان قدس رضوی، تغییر نگاه در سیاست‌گذاری‌های دانشگاه آزاد اسلامی، دستاوردهای شگرف در صنایع دفاعی و موشکی، نمونه هايي از این دسته اند. نهادهایی که با جوانگرایی و فرصت دادن به نسل های جوان انقلابی گام های بلندی برداشته اند.

 

تجربه چهار دهه گذشته از تشکیل جهاد سازندگی و بسیج مردمی در ابتدای انقلاب تا تحول گرایی در قوه قضاییه طی ماه های گذشته نشان می دهد هر جا که نظریه نظام انقلابی پیاده سازی شده، دستاوردهای عظیمی را برای کشور و مردم به ارمغان آورده است. لذا بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامي در جهت عمل به فرامین مقام معظم رهبری وظیفه خود دانست تا با استفاده از نظرات و تجربیات اساتید بسیجی، در دومین اجلاس سراسری كانونهاي بسيج دانشگاه آزاد اسلامي در مشهد مقدس گام‌هایي عملی در جهت پیاده سازی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بردارد، از این رو به منظور حرکت در مسیر عملیاتی کردن بیانیه گام دوم انقلاب، پیشنهادات زیر ارائه می گردد:

 

1- علم و پژوهش

- تشکیل قرارگاه جهاد علمی کشور برای ایجاد همسویی و یکپارچگی منابع و اقدامات

-ارتقاي سطح تعامل دانشگاه و صنعت به مفهوم عام و گسترده

-طراحی استانداردها و فضای رقابتی با ایجاد نظام ارزیابی و رتبه بندی ملی

-تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب اسلامی

-مردمی سازی و ورود بيش از پیش بخش های غیردولتی در کسب و کارهای دانش بنیان

- بازنگری در نقشه جامع علمی کشور و تعیین دقیق اولویت ها و تقسیم کار ملّی با محوریت علم نافع و مرجع ساز

-تقویت هرچه بیشتر دیپلماسی علمی با هدف ایجاد فرصت های جدید بین المللی

- تقویت گرایش و مثبت نگریِ مردم به محصولات و دستاوردهای علمی داخلی

- بازنگری و اصلاح قوانین مرتبط با حوزه علم و نوآوری کشور

 

2- معنويت و اخلاق

- بیانیه گام دوم به عنوان مکمل وصیت نامه امام جزء متون درسی قرار گیرد

-استفاده از اساتید معنوی و اخلاقی برای تقویت بنیه علمی و تربیتی دانشجویان و اساتید

- تقویت مرکز مشاوره دانشگاه

- تقویت هیئت هاي مذهبي

- توجه اساتید به بُعد تربیت در کنار امر آموزش

- پرهیز از مناسبت زدگی و فعالیت های سطحی فرهنگی

- توجه به فرهنگ سازمانی معنوی

- توجه مسئولان دانشگاه به معنویت

- مشارکت گروههای آموزشی در تحقق وظایف فرهنگی

 

3- اقتصاد

- برای مقابله با تحریم نفتی تأکید می شود که یکی از سیاست های بخش نفت برای شکستن انحصار آن، احداث پالایشگاه های جدید و تبدیل نفت خام به محصولاتی چون بنزین و گازوئیل می باشد که تقاضای فراگیر دارند.

- از قوای سه گانه انتظار می رود تا نظام هوشمند و یکپارچه اقتصادی کشور را از طریق اتصال سامانه های اقتصادی شامل سامانه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نظام جامع سامانه اطلاعات نهادهای مالی و ... را ایجاد و فعال نمایند تا امکان هدایت نقدینگی و منابع به بخش واقعی اقتصاد مهيا گردد.

- خصوصی‌سازی و واگذاری دارایی‌های دولت در جهت افزایش کارایی و کوچک کردن دولت و عدالت توزیعی ثروت بوده است، که عملکرد واگذاری ها به صورت شکلی و کیفی از اهداف فاصله داشته است.

- واگذاری مدیریت صندوق های بیمه ای اجتماعی و بازنشستگی کشور به تشکل های ذینفع آنها برای کاهش بار مالی دولت، بهینه شدن عملکرد آنها، ایجاد رقابت و شفافیت یک ضرورت است.

- لازم است مجلس شورای اسلامی با هماهنگی دولت محترم برای تصویب قوانین بازدارنده در حوزه درآمدهای بادآورده و سفته‌بازی با هدف کاهش و حذف جاذبه‌های طلایی قیمت ها نسبت به بخش تولید اقدامات لازم را انجام دهند. این اقدامات می‌تواند همانند موضوع تصویب قانون مالیات بر عایدی اموال و دارایی ها صورت گیرد.

 

4- عدالت و مبارزه با فساد

 - تصویب قوانین سخت گیرانه برای افراد خاطي، نظارت دقیق و به روز ازعملکرد مسئولان، شفاف‌سازی و برخورد جدی با مفسدان و اعلام عمومی بدون چشم پوشی از طریق رسانه‌های عمومی

- به‌کارگیری نیروهای انقلابی و جوان با ویژگی های مورد نظر رهبری، ازجمله پاکدستیف کارآمدی، تخصص، تعهد و ایمان

-  توجه به نقدها و حساسیت داشتن و نعمت دانستن آن

- زمینه‌سازی پاسخگویی مسئولین در مقابل مردم

 

5- استقلال و عزّت ملی

-  لزوم تدوین طرح بانک اسلامی و متعاقب آن بیمه اسلامی

- لزوم تدوین اصلاح ساختاری در مدل درآمد غیرنفتی در جهت حذف اقتصاد نفتی

- لزوم تدوین طرح اصلاح ساختاری

- حذف اقتصاد خام فروشی در معادن و کشاورزی

- لزوم تربیت مسئولینی که دغدغه استقلال کشور را داشته باشند.

- لزوم مردمی شدن اقتصاد با مدل اسلامی که هدف از توسعه در آن عدالت باشد.

 

6- سبک زندگی

- لزوم توجه و برنامه‌ ریزی در همه ابعاد و شئون زندگی مؤمنانه در سبک زندگی اسلامی- ایرانی

- توجه به سبک زندگی با محوریت اساتید

- طراحی و ترویج برنامه های سبک زندگی اسلامی ایرانیِ جذاب و با زبان جوانان به خصوص استفاده از قالب های متنوع هنر متعالی

-  لزوم تحلیل عالمانه و هنرمندانه نسبت به آسیب های سبک زندگی غربی

- لزوم اصلاح سبک زندگی با محوریت خانواده در تراز انقلاب اسلامی

- لزوم توجه به استفاده از فضای مجازی و رسانه ها در سبک زندگی ایرانی- اسلامی

- با توجه به گستردگی مباحث سبک زندگی پیشنهاد می‌ شود هیئت اندیشه ورز و دبیرخانه دائمی مربوط به سبک زندگی اسلامی - ایرانی در بسیج اساتید کشور و مراکز استان‌ها تشکیل گردد.

 

کانون‌های بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی

شهریور 1398 – مشهد مقدس

استادان بسیجی دانشگاه‌های آزاد اسلامی در پایان اجلاس سه روزه در مشهد با صدور بیانیه‌ای بر ضرورت پاسخگویی دولت به نامه 2000 استاد دانشگاه مبنی‌ بر ضرورت روایت‌گری پیامدهای خسارت‌بار اعتماد به آمریکا و اروپا تأکید کردند.