تأسیس اندیشکده «مهدویت و آینده پژوهی»

basijasatid1

تأسیس اندیشکده «مهدویت و آینده پژوهی»

سازمان بسیج اساتید کشور همزمان با نیمه شعبان و میلاد مسعود حضرت صاحب الزمان(ع) اندیشکده راهبردی «مهدویت و آینده پژوهی» را راه اندازی و در نخستین گام با حضور ویدئو کنفرانسی اساتید به بررسی موضوع «آینده پژوهی، مهدویت و پسا کرونا» پرداخت.

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، همزمان با میلاد مسعود حضرت بقیه الله الاعظم(عج) و در آغازین روزهای سال جدید، اندیشگاه سیاست پژوهی و راهبردنگاری سازمان بسیج اساتید کشور که با هدف تولید سبک حکمرانی در عرصه های مورد نیاز انقلاب اسلامی و با تجمیع ظرفیت های فکری و نخبگانی اساتید بسیجی در جنبش استادی کشور، فعالیت خود را آغاز نموده است، در اقدامی هماهنگ و همسو با جریان اصیل مهدویّت کشور و ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی و با همراهی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام قم، اندیشکده مهدویّت و آینده پژوهی خود را با مسئولیت حجه الاسلام و المسلمین دکتر بهروزی و با توجه به اهداف و ضرورت های پنج گانه زیر تاسیس نمود.

 

*اهمیت و ضرورت تاسیس اندیشکده مهدویت و آینده پژوهی*

۱. اهمیت، اولویت و جایگاه آموزه مهدویت در سپهر منظومه فکری و آرمانی انقلاب اسلامی و تاثیر آن بر کل فعالیت های نظام اسلامی ۲. ضرورت تقویت افق و منظر بصیرت افزای انتظار پویا و آینده نگر مثبت در بین اندیشمندان و اساتید ۳. سهم تاثیر اندیشه مهدویت در سیاست گزاری کلان نظام اسلامی بخصوص با تاکید بر مقوله عدالت به عنوان یکی از ارکان اصلی گفتمان مهدویت ۴. نگاه فراملی و تمدنی زمینه ساز ولایت عظمای مهدوی و آینده نگر در افق جهانی و با تاکید بر ظرفیت مستضعفین عالم ۵. جایگاه مهدویت و آینده پژوهی در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی

 

این اندیشکده که با اتکاء به توانمندی های پژوهشی محققان حوزوی در مرکز تخصصی مهدویّت و همّت اساتید دانشگاهی، با ماموریت کشف و تحلیل پارادایم ها و روندهای تاثیرگذار در تحولات آینده ایران، منطقه و جهان و البته حاکم کردن نگاه دینیِ آخرالزمانی و باورهای مهدوی بر این پارادایم ها و همچنین طراحی و نهادینه سازی جریان علمی آینده پژوهی دینی در فضای آکادمیک آموزش عالی و پژوهشی کشور،  فعالیت خود را ادامه خواهد داد، در گام اول، رسالت تبیین و توسعه گفتمان اصیل مهدوی در فضای دانشگاهی و علمی کشور را برعهده خواهد داشت.

 

در این راستا، اساسنامه این اندیشکده، که با هماهنگی و همراهی مدیر اندیشگاه سیاست پژوهی و راهبردنگاری و تایید رییس سازمان بسیج اساتید به تصویب رسید، در حاشیه برگزاری نشست تخصصی و هم اندیشی ای که با موضوع آینده پژوهی مهدویت و پساکرونا، توسط رییس سازمان و مدیر اندیشگاه رونمایی شد.

 

در ادامه، اهداف، سیاست ها و راهبردهای این اندیشکده جهت اطلاع مهدی باوران و مهدی یاوران عزیزی که در فضای تحقیقاتی و اندیشه ورزی مایل به همکاری با مسئولین این اندیشکده هستند به شرح زیر می آید:

*الف. اهداف تاسیس اندیشکده مهدویت و آینده پژوهی:*

۱.    تبیین، تعمیق و ترویج سازمان یافته و هدفمند آموزه مهدویت در بخشهای مختلف اساتید بسیجی دانشگاهها به منظور گفتمان سازی تفکر اصیل مهدوی در فضای علمی ۲.    بررسی مطالعات لازم برای فراهم سازی آموزش، پژوهش و فعالیتهای فرهنگی مهدویت در فعالیتهای بسیج اساتید و تبدیل کردن گفتمان مهدی باوری و مهدی یاوری به جریان زمینه ساز ظهور در بستر دانشگاه های کل کشور ۳.    هم افزایی فی مابین سازمان بسیج اساتید کشور با حوزه علمیه قم چدر بهره گیری از آموزه مهدویت در ارائه راهبردها و راه حل های مواجهه با چالشها و مشکلات جامعه اسلامی با محوریت اندیشگاه راهبردی سیاست پژوهی و راهبردنگاریو راهبردنگاری ۴.    فراهم سازی اجتماع قلوب حول محور ولایت و تقرب اجتماعی و جمعی برای سربازی و خدمت علمی اساتید دانشگاهها به ساحت مقدس منجی عالم بشریت ۵.    تلاش برای مواجهه علمی اساتید بسیجی با شبهات و چالشهای حوزه مهدویت و آینده پژوهی انقلاب اسلامی و کمک به شکل دهی و توسعه جبهه فکری و اندیشه ای انقلاب با هماهنگی اندیشگاه راهبردی سیاست پژوهی و راهبردنگاری سازمان

 

*ب . سیاست های عملکردی اندیشکده مهدویت و آینده پژوهی :*

۱. تلاش برای تقویت مهدی باوری و مهدی یاوری جهت تحقق اهداف متعالی آن حضرت و توسعه فرهنگ خدمتگزاری به ساحت مقدس حضرت ولی عصر ۲. فعالیت در چارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و اهداف سازمان بسیج اساتید کشور با تمرکز بر فعالیت های علمی اساتید بسیجی دانشگاه ها ۳. تمرکز بر مطالعات و پژوهش های کاربردی و مساله محور در حوزه مهدویت و موضوعات و مباحث آینده پژوهی مرتبط با مسائل ملی و حاکمیتی ۴. تلاش برای همفکری و هم افزایی ظرفیت علمی اساتید و ایجاد فضای خلاق علمی در حوزه مهدویت و آینده پژوهی و توسعه دیپلماسی عمومی ۵. ارائه راه حل های کاربردی برای مسائل کلیدی و چالش های ایدئولوژیک جهان اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در موضوعات آخرالزمانی و آینده پژوهی

 

*ج. راهبردهای عملیاتی اندیشکده مهدویت و آینده پژوهی :*

۱-مقابله با ایجاد و گسترش فرقه های ساختگی و خنثی سازی تهدید ها و هوشیار نمودن جامعه در این زمینه با بهره گیری از ظرفیت علمی حوزه و دانشگاه و استفاده از بستر رسانه و فضای مجازی ۲ -حمایت از تولیدات فرهنگی و هنری در سطح دانشگاه ها در جهت معرفی دکترین مهدویت و تقابل با جریان ضد مهدویت در فضای علمی و حمایت از گسترش فعالیت های قرآني و ترويج سيره عملي اهل بيت ۳ -تقویت روحیه ولایت مداری و اعتقاد عملی به جایگاه ولایت،دشمن شناسی، فریضه امر به معروف و نهی از منکر، ترویج ارزش ها و شعائر دینی، بصیرت افزایی، مقابله با شیوه های مختلف تهاجم فرهنگی ۴ - تقویت تعمیق عملگرایی مطابق سیره حضرت و استفاده از ابزارهای مختلف برای تبیین ضرورت غیبت و ویژگی های امامت ولی عصر و تئوریزه کردن و گسترش فرهنگ مهدویت، و تلاش برای شناساندن آن به جامعه اساتید دانشگاه های جهان و قانونمند نمودن نظام جامع مهدویت در کشور و شبکه اساتید مسلمان جهان ۵-کمک فکری به فرآیند اصلاح مباني علوم انساني و بومی سازي آن مبتني بر انديشه هاي اصيل اسلامي و ايراني در شبکه علمی و دانشگاهی کشور و نهادینه سازی دانش آینده پژوهی اسلامی در سیستم آموزشی و پژوهشی کشور با راهبری اندیشگاه و هماهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۶. کمک به شناسایی و تبیین راه جدید در اداره مشارکت مردم پایه و مومنانهء ظرفیت های کشور، انقلاب و جهان با تاکید بر کاربست دیپلماسی علمی و عمومی و تولید سبک حکمرانی جدید مبتنی بر نقش آفرینی مستضعفین در هندسه قدرت جهانی.

انتهای خبر/

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.